Allt populärare att spela på hästar

Allt fler svenskar börjar intressera sig för att spela på hästar. Den vanligaste formen är travet och då V75 eller V64. Här kan du läsa mer vad det innebär att spela på hästar och hur du kan köpa ett andelsspel.

Om du är ny på travet vet du förmodligen inte vilka hästar du ska plocka ut. Du kan förstås gissa baserat på oddset och hoppas på det bästa. Men du kan också köpa in dig på ett Andelsspel v75 och låta någon annan plocka ut en kupong.

Så funkar ett andelsspel

Harness,Racing,.horseNär du köper en andel köper du in dig på någon annans spel. Det betyder att denne personen har mer pengar att tippa för. Dock betyder det även att ni alla delar på vinsten om kupongen går in. Du behöver alltså inte ta ut några hästar och kan följa loppet i lugn och ro. Om du loggar in hos ATG eller någon annan större aktör kan du välja mellan flera olika andelar. Vem som helst kan skapa en andel men vissa är mer välkända än andra.

Så kan du spela på hästar

Även om travet är det populäraste sättet att spela på hästar är det långt ifrån det enda. Om du älskar hästar kan du även betta på:

  • Galopp
  • Hästpolo
  • Hästhoppning

Galopp är en väldigt stor sport i länder som USA och Australien och om du vänder dig till en stor bettingsajt finns det dagliga lopp att spela på. Du kan även betta på trav i andra länder än Sverige om du skulle vilja det. Du kan inte bara betta på vem du tror kommer vinna loppet utan även vilka hästar som placerar sig på första, andra och tredjeplats. Det gör loppet lite extra spännande. Du kan även betta på traditionella hästsporter som hoppning och dressyr. Det är sporter där vi svenskar är väldigt framgångsrika vilket gör det hela lite roligare. Du kan till exempel betta på världscupen eller större mästerskap som OS och VM. Om du besöker en bettingsajt kan du gå in under kategorin hästsport för att se aktuella events och tävlingar.